Mos op kantoor voor een betere werkplek

De laatste jaren heeft Moswand.eu zich gespecialiseerd in “groen en mensen”. We hebben ervaren dat groen een positieve impact heeft op mensen. Groen doet goed.
Een wandeling in de natuur ontspant. Veel mensen gaan dan ook graag in hun vrije tijd het bos in voor een flinke wandeling om weer op te laden. Want op maandag mogen we weer naar een grijs kantoor waar geen groen te vinden is.

Wat nou als u op kantoor datzelfde ontspannen gevoel kunt hebben als in het bos?
Natuurlijk groen op kantoor zorgt ervoor dat u ontspannen aan het werk gaat. Werken in een ruimte met groen is niet alleen sfeervol, maar zorgt er ook voor dat u lekker werkt.

Wist u dat:
– De productiviteit 15% hoger is wanneer er groen op kantoor aanwezig is¹
– Groen op kantoor zorgt voor minder ziekteverzuim²

Het vinden van het juiste groen op een kantoor kan een hele klus zijn. Waar zet u planten neer want planten hebben zonlicht nodig maar ook weer niet té veel. Planten moeten elke week water hebben, maar wie geeft ze dan water en ook belangrijk: niet teveel of te weinig water.
Met mos zijn al die problemen getackeld omdat mos onderhoudsvrij is. Mos heeft geen zonlicht en water nodig. Mos kan zelfs op een donkere plek op kantoor worden geplaatst.

Mos verbetert de akoestiek in een kantoortuin

Het “zien” en ervaren van groen op kantoor is goed voor onze gezondheid. Maar een goede akoestiek op kantoor is óók belangrijk voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Kantoortuinen zijn al jaren erg populair, maar ze zorgen wel voor akoestische storing. We worden snel afgeleid door geluiden in een open kantooromgeving. Een collega die aan het bellen is, twee andere collega’s die het weekend aan het nabespreken zijn; het zorgt allemaal voor storing en afleiding. Het is erg belangrijk om te zorgen voor een goede akoestiek op uw werkplek want een goede akoestiek heeft een positief effect op uw lichamelijke en mentale gezondheid.

Wist u dat:
– Het verbeteren van de geluidsomgeving in een kantoortuin zorgt voor 30% minder afleiding en stress³

Ook voor akoestische demping van uw kantoor zijn onze mosproducten goed inzetbaar als akoestisch schilderij, omdat ze geluid dempen. Het plaatsen van een moswand of moskorf verbetert de akoestiek van een ruimte en dat werkt prettiger.

Kortom: Er zijn genoeg gezondheidsredenen om vandaag nog te kiezen voor een moswand, moskorf of ander mosproduct op uw kantoor. Mocht u specifieke wensen of vragen hebben dan denken we graag met u mee.

0

Typ uw zoektermen in en druk op Enter om te zoeken