Bolmos

Bolmos uit eigen fabriek

Het bolmos prepareren wij op speciale wijze in onze eigen fabriek. Hierdoor is dit mos van hele goede kwaliteit. Een andere benaming is ook wel ‘Kussentjesmos’ en de officiële benaming is ‘Leucobryum glaucum’. Dit mos onderscheid zich door zijn weelderige voorkomen en veelzijdigheid. Het groeit wijdverspreid in Europa, inclusief Nederland, en groeit uit tot een hoogte van ongeveer 2 tot 7 cm.

Onze benadering in de preparatie en kleuring van Bolmos is identiek aan die van rendiermos en platmos. Dit resulteert in een product dat niet alleen zacht en brandvertragend is, maar ook vuilafstotend en kleurvast blijft voor een lange periode. Deze speciale preparatie zorgt ervoor dat het mos zijn natuurlijke schoonheid en structuur behoudt, waardoor het een ideale keuze is voor diverse toepassingen.

Speciale preparatie van bolmos

Het bevestigen van het Bolmos gebeurt met een speciale, milieuvriendelijke lijm, die aardappelzetmeel als hoofdbestanddeel heeft. Dit onderstreept onze inzet voor duurzaamheid en respect voor de natuur.

Bolmos is beschikbaar in diverse kleuren, waaronder ‘Spring Green’, ‘Moss Green’, en ‘Forest Green’. Deze kleurvariaties bieden uitstekende mogelijkheden om elke ruimte te verfraaien en een stukje natuur naar binnen te halen.

Kies uit verschillende mossoorten

Naast bolmos kunt u ook kiezen uit rendiermos of platmos. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.
Hiermee worden uiteenlopende moscreaties gemaakt van mosschilderijen tot letters en logo’s van mos.
Vraag altijd even naar de mogelijkheden per product. Wij geven graag advies wat het beste past bij uw wensen én mogelijkheden van het mos.

bolmos

Welk mos past het beste in uw interieur?

RendiermosBolmosPlatmos
Geluidsabsorberend
Verkrijgbare kleuren/kleurenpalet

Prijs
Kwetsbaarheid
Geur sterkte*
Kleurstof afgevend
BevestigingstechniekNietjesLijmLijm
Brandvertragend
Antistatisch / vuilafstotend
Kleurvastheid
Duurzaamheid
Dikte materiaal4-6 cm2-7 cm1-3 cm

Laat u inspireren

Ontdek al onze soorten en kleuren

Ervaringen van
tevreden klanten

Geweldige service van ontzettend lieve mensen. Persoonlijke aandacht, echt maatwerk en prachtig resultaat. Mijn huidkliniek ziet er geweldig uit met de 3 moswanden!

Iris Peters - KNAPPP - Organic Skin Clinic

In mijn praktijk voor gedragsverandering en hypnotherapie is de wachtruimte verrijkt met een prachtig moswand-schilderij. Rustgevend en dicht bij de (eigen) natuur, passend bij de prakijk.

Carla Verkeste & René Zoetmulder - 4SCENERGIZERS

Na een bezoek aan de zeer duidelijke website besloten om een rond mos kunstwerk van 80 cm doorsnede te kopen. De bestelling verliep heel eenvoudig, het kunstwerk werd binnen 2 weken geleverd en goed verpakt afgeleverd. Na uitpakken voldeed het volledig aan onze verwachtingen, het staat precies zoals we ons hadden voorgesteld. Al met al zijn we dus zeer tevreden over proces en eindresultaat. Het kost wat, maar is het zondermeer waard.

Remco Valk

We wilden graag onze duurzaamheidsstrategie een plaats geven in ons kantoor. Dat is gelukt met deze prachtige moswand. Perfecte uitstraling. Professioneel aangelegd met een prima overleg daar aan voorafgaand. Goeie club die Moswanders.

Reg Nelemans

Heel blij met mijn mosschilderij voor mijn badkamer. Fijn contact met Moswand gehad over materialen, en ze hebben de levering heel flexibel opgepakt waardoor ik hem binnen een week in huis had. Echt top!

Ruben Timmermans

Prachtig resultaat van de moswand die gemaakt is door moswand.eu. Daarbij zeer prettig contact en uitstekende service.

Erik Scholten

Fijn bedrijf met goed persoonlijk contact. Na oplevering van het eerste project met een moswand gelijk offerte gevraagd voor een tweede project, klant is wild enthousiast, en ik als verwerker ook!

Hein Scheffer - Scheffer en Co Amsterdam

Niets dan lof voor Moswand.eu. Ik had wat vragen over de moswand ivm een specifiek akoestisch doel en kreeg heel erg goed advies. Zonder problemen werd de bestelling aangepast. De moswand hangt inmiddels en hij is super, zowel qua looks als qua akoestiek. Van harte aanbevolen!

Koen Hendrickx