Mos op kantoor voor een betere werkplek

Mos op kantoor voor een betere werkplek

De laatste jaren heeft Moswand.eu zich gespecialiseerd in “groen en mensen”. We hebben ervaren dat groen een positieve impact heeft op mensen.

Mos is gezond

Niet voor niets gaan veel mensen graag wandelen in de natuur. Het is ontspannend en helpt ons op te laden voor de volgende werkweek. Want op maandag gaan we weer naar een grijs kantoor waar vaak geen groen te vinden is. Maar wat nou als u op kantoor datzelfde ontspannen gevoel kunt hebben als in het bos? Dat kan met mos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken in een ruimte met mos is niet alleen sfeervol, het zorgt er ook voor dat we ons prettiger voelen op kantoor. Daardoor werken we productiever, wel 15% meer dan wanneer er geen groen op kantoor staat. Als we zicht hebben op mos tijdens het werk ervaren we minder stress en dat zorgt voor minder ziekteverzuim.

Mos zorgt voor een goede akoestiek

Het “zien” en ervaren van groen op kantoor is goed voor onze gezondheid. Maar een goede akoestiek op kantoor is óók belangrijk voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Het verbeteren van de geluidsomgeving in een kantoortuin zorgt voor 30% minder afleiding en stress.

Kantoortuinen zijn al jaren erg populair, maar ze zorgen wel voor akoestische storing. We worden snel afgeleid door geluiden in een open kantooromgeving. Een collega die aan het bellen is, twee andere collega’s die het weekend na bespreken; het zorgt allemaal voor storing en afleiding. Het is erg belangrijk om te zorgen voor een goede akoestiek op uw werkplek want een goede akoestiek heeft een positief effect op uw lichamelijke en mentale gezondheid.

Waarom mos en geen planten?

Het vinden van de juiste planten op een kantoor kan een hele klus zijn. Waar zet u planten neer? Want planten hebben zonlicht nodig maar ook weer niet té veel. Planten moeten elke week water hebben, maar wie geeft ze dan water en ook belangrijk: niet teveel of te weinig water.

Met mos zijn al die problemen getackeld omdat mos onderhoudsvrij is. Mos heeft geen zonlicht en water nodig. Mos kan zelfs op een donkere plek op kantoor worden geplaatst. Mos past op iedere werkplek.

Kortom: Er zijn genoeg gezonde en groene redenen om vandaag nog te kiezen voor een bureauscherm van mos, een moswand, moskorf of ander mosproduct op uw kantoor. Mocht u specifieke wensen of vragen hebben dan denken we graag met u mee.