...

Nieuw product: kokedama’s

Nieuw product: kokedama’s

 

Al 7 jaar zijn we een van de pioniers op het gebied van mosproducten. We volgen de interieurtrends om zo mooie en goede producten met mos te ontwikkelen die in ieder interieur tot zijn recht komen. In deze blog vertellen we je meer over ons nieuwe product, de kokedama oftewel kokedamas.

Kokedamas

Een kokedama betekent letterlijk een ‘bol van mos’. Deze trend is afkomstig uit Japan. Het is een combinatie van ‘geen pot’- bonsai en een speciale Japanse plantenstyling.

Een traditionele kokedama heeft water nodig omdat deze is gemaakt van echt mos en er een echte plant in zit. Onze mosbol en de planten erin zijn echter op een speciale manier geprepareerd en hebben daarom geen onderhoud, water of daglicht nodig. Ze zijn licht en gaan jarenlang mee. Ideaal als je geen groene vingers hebt!

De kokedama in je interieur

Met de kokedama zijn veel mooie creaties maken.
Je kunt verschillende van deze ‘luchtplantjes’ bij elkaar hangen om een unieke zwevende tuin te maken.

hangende kokedamaskokedama's in schaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditioneel worden kokedama’s opgehangen. Maar het ziet er ook leuk uit om de kokedama’s los
op een tafel of in een schaal te leggen. Zo krijg je een hele andere look. Je kunt dezelfde kokedama’s in verschillende maten
bij elkaar leggen. Of verschillende kleuren en planten combineren. Iedere combinatie geeft weer een andere creatie.
Zo heb je altijd iets nieuws en unieks in je interieur.

kokedama's in kantoorstaande kokedamas

 

 

 

 

 

 

 

 


Diverse soorten kokedama’s

Onze kokedama’s zijn verkrijgbaar in diverse maten. Te weten 9, 13, 15 en 18 cm doorsnee. We maken ze in de kleuren mossgreen en springgreen.
In de mosballen kunnen we diverse soorten planten plaatsen zoals Eucalyptus, Aspargus, Hedera of een groene of bordeauxrode varen.

Ben je enthousiast geworden over onze kokedama’s?

Bestel kokedamas in onze webshop

 

 

Neem ook een kijkje op onze website voor andere mosproducten zoals mosschilderijen, moswanden op maat of een logo van mos.