Rendiermos

Duurzaam gewonnen Rendiermos uit Noorwegen

Mospanelen, mosschilderijen, moswanden en andere moscreaties vervaardigen wij onder andere met “Rendiermos”, of Cladonia stellaris. Het rendiermos, lijkt op een plant maar bestaat uit een combinatie van schimmel en alg (groenwier). In het ongerepte landschap van Noorwegen groeit dit in een beschermd natuurgebied van meer dan 3.200 km².

Toewijding aan duurzaamheid en respect voor de natuur staat voorop in het oogstproces. Onder strikt toezicht word het rendiermos geoogst waarbij er geen sporen achter worden gelaten of er schade aan de natuurlijke omgeving word veroorzaakt. De gebruikte oogsttechnieken zorgen ervoor dat het rendiermos weer aangroeien na het oogsten.

Met enige regelmaat komen we rendiermos ook wel tegen onder de benaming IJslands mos. Deze mossen lijken veel op elkaar, maar IJslands mos is beschermd én groeit vanzelfsprekend alleen in IJsland. Ten onrechte wordt de naam IJslands mos toegekend aan rendiermos dat wordt gebruikt als decoratie, zoals moswanden.

van natuur tot product

Het rendiermos dat wordt gebruikt in onze panelen, wanden en andere mosproducten wordt zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en schoonheid. Het mos heeft een gemiddelde hoogte van 30 tot 60 mm en een leeftijd van ongeveer 5 jaar. Moswand.eu gebruikt daarnaast geen schadelijke stoffen in het bewerkingsproces waardoor de natuurlijke eigenschappen van het mos behouden blijft. Hierdoor brengt het mos daadwerkelijk de natuur naar binnen.

Waarom kiezen voor producten van Rendiermos? Met rendiermos brengt u een stukje van het natuurlijke landschap in uw huis of kantoor. Ontdek onze collectie en ontdek hoe rendiermos uw ruimte of een gedeelte daarvan kan veranderen in een rustige, groene oase.

Kies uit verschillende mossoorten

Naast rendiermos kunt u ook kiezen uit platmos of bolmos. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.
Hiermee worden uiteenlopende moscreaties gemaakt van mosschilderijen tot letters en logo’s van mos.

Vraag altijd even naar de mogelijkheden per product. Wij geven graag advies wat het beste past bij uw wensen én mogelijkheden van het mos.

Wilt u graag rendiermos kopen voor eigen creaties?

Bestel dan een doos rendiermos in onze webshop

Rendiermos

Welk mos past het beste in uw interieur of bij uw wensen?

RendiermosBolmosPlatmos
Geluidsabsorberend
Verkrijgbare kleuren/kleurenpalet

Prijs
Kwetsbaarheid
Geur sterkte*
Kleurstof afgevend
BevestigingstechniekNietjesLijmLijm
Brandvertragend
Antistatisch / vuilafstotend
Kleurvastheid
Duurzaamheid
Dikte materiaal4-6 cm2-7 cm1-3 cm

Inspiratie met rendiermos

Ontdek al onze soorten en kleuren

Ervaringen van
tevreden klanten

Geweldige service van ontzettend lieve mensen. Persoonlijke aandacht, echt maatwerk en prachtig resultaat. Mijn huidkliniek ziet er geweldig uit met de 3 moswanden!

Iris Peters - KNAPPP - Organic Skin Clinic

In mijn praktijk voor gedragsverandering en hypnotherapie is de wachtruimte verrijkt met een prachtig moswand-schilderij. Rustgevend en dicht bij de (eigen) natuur, passend bij de prakijk.

Carla Verkeste & René Zoetmulder - 4SCENERGIZERS

Na een bezoek aan de zeer duidelijke website besloten om een rond mos kunstwerk van 80 cm doorsnede te kopen. De bestelling verliep heel eenvoudig, het kunstwerk werd binnen 2 weken geleverd en goed verpakt afgeleverd. Na uitpakken voldeed het volledig aan onze verwachtingen, het staat precies zoals we ons hadden voorgesteld. Al met al zijn we dus zeer tevreden over proces en eindresultaat. Het kost wat, maar is het zondermeer waard.

Remco Valk

We wilden graag onze duurzaamheidsstrategie een plaats geven in ons kantoor. Dat is gelukt met deze prachtige moswand. Perfecte uitstraling. Professioneel aangelegd met een prima overleg daar aan voorafgaand. Goeie club die Moswanders.

Reg Nelemans

Heel blij met mijn mosschilderij voor mijn badkamer. Fijn contact met Moswand gehad over materialen, en ze hebben de levering heel flexibel opgepakt waardoor ik hem binnen een week in huis had. Echt top!

Ruben Timmermans

Prachtig resultaat van de moswand die gemaakt is door moswand.eu. Daarbij zeer prettig contact en uitstekende service.

Erik Scholten

Fijn bedrijf met goed persoonlijk contact. Na oplevering van het eerste project met een moswand gelijk offerte gevraagd voor een tweede project, klant is wild enthousiast, en ik als verwerker ook!

Hein Scheffer - Scheffer en Co Amsterdam

Niets dan lof voor Moswand.eu. Ik had wat vragen over de moswand ivm een specifiek akoestisch doel en kreeg heel erg goed advies. Zonder problemen werd de bestelling aangepast. De moswand hangt inmiddels en hij is super, zowel qua looks als qua akoestiek. Van harte aanbevolen!

Koen Hendrickx