Het Mos

Natuurlijk mos als basis van elke creatie

Specialistische bewerking

Onze mossen worden na het oogsten gedroogd, daarna geprepareerd en gekleurd met milieuvriendelijke producten in eigen productie, waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuilafstotend en brandvertragend wordt. Het mos leeft dus niet meer. Bij een zeer lage luchtvochtigheid (lager dan 30%) kan het mos iets uitdrogen, waardoor de elastische werking vermindert, en meer kwetsbaar wordt. Zodra de luchtvochtigheid weer toe neemt, hersteld de elasticiteit zich. Het mos wordt door ons gemonteerd op panelen waardoor er legio toepassingsmogelijkheden ontstaan in elk interieur. Voor buitengebruik is het mos minder geschikt, door weersinvloeden of vogels kan het mos beschadigd raken. Tenzij op een beschutte locatie, bijvoorbeeld onder een overkapping. Bekijk de F.A.Q. voor antwoorden op meest gestelde vragen.

Onze mossen zijn leverbaar in verschillende kleuren

Groentinten en speciale kleuren

De natuurlijke basiskleur van Rendiermos is ‘Naturel’ en is ook verkrijgbaar in verschillende andere groentinten: ‘MossGreen’, ‘SpringGreen’, ‘MiddleGreen’ en ‘OldSpring’. Op aanvraag zijn ook andere kleuren zoals rood, oranje, blauw et cetera mogelijk. Het mos wordt tijdens het preparatieproces tot in celniveau gekleurd met zeer kleurvaste en niet toxische kleurstoffen. Dit garandeert een lange ‘kleurvastheid’ en voorkomt snelle verkleuring. Mos is een natuurproduct, door verschillen in de textuur en structuur varieert de kleur-absorptie, en ontstaan er kleurverschillen. Bij verwerking van gekleurd mos kan het mos kleurstoffen afgeven, dit is met water en zeep te verwijderen. De kleurvoorbeelden kunnen afwijken van de werkelijke uitvoering. Platmos en Bolmos zijn verkrijgbaar in drie kleuren:  ‘SpringGreen’, ‘MossGreen’ & ‘ForestGreen’

Welk mos past het beste in uw interieur?

RendiermosBolmosPlatmos
Geluidsabsorberend
Verkrijgbare kleuren/kleurenpalet

Prijs
Kwetsbaarheid
Geur sterkte*
Kleurstof afgevend
BevestigingstechniekNietjesLijmLijm
Brandvertragend
Antistatisch / vuilafstotend
Kleurvastheid
Duurzaamheid
Dikte materiaal4-6 cm2-7 cm1-3 cm

* Door ventilatie neemt dit na verloop van tijd af.

Laat u inspireren

Ontdek al onze soorten en kleuren

Ervaringen van
tevreden klanten

Geweldige service van ontzettend lieve mensen. Persoonlijke aandacht, echt maatwerk en prachtig resultaat. Mijn huidkliniek ziet er geweldig uit met de 3 moswanden!

Iris Peters - KNAPPP - Organic Skin Clinic

In mijn praktijk voor gedragsverandering en hypnotherapie is de wachtruimte verrijkt met een prachtig moswand-schilderij. Rustgevend en dicht bij de (eigen) natuur, passend bij de prakijk.

Carla Verkeste & René Zoetmulder - 4SCENERGIZERS

Na een bezoek aan de zeer duidelijke website besloten om een rond mos kunstwerk van 80 cm doorsnede te kopen. De bestelling verliep heel eenvoudig, het kunstwerk werd binnen 2 weken geleverd en goed verpakt afgeleverd. Na uitpakken voldeed het volledig aan onze verwachtingen, het staat precies zoals we ons hadden voorgesteld. Al met al zijn we dus zeer tevreden over proces en eindresultaat. Het kost wat, maar is het zondermeer waard.

Remco Valk

We wilden graag onze duurzaamheidsstrategie een plaats geven in ons kantoor. Dat is gelukt met deze prachtige moswand. Perfecte uitstraling. Professioneel aangelegd met een prima overleg daar aan voorafgaand. Goeie club die Moswanders.

Reg Nelemans

Heel blij met mijn mosschilderij voor mijn badkamer. Fijn contact met Moswand gehad over materialen, en ze hebben de levering heel flexibel opgepakt waardoor ik hem binnen een week in huis had. Echt top!

Ruben Timmermans

Prachtig resultaat van de moswand die gemaakt is door moswand.eu. Daarbij zeer prettig contact en uitstekende service.

Erik Scholten

Fijn bedrijf met goed persoonlijk contact. Na oplevering van het eerste project met een moswand gelijk offerte gevraagd voor een tweede project, klant is wild enthousiast, en ik als verwerker ook!

Hein Scheffer - Scheffer en Co Amsterdam

Niets dan lof voor Moswand.eu. Ik had wat vragen over de moswand ivm een specifiek akoestisch doel en kreeg heel erg goed advies. Zonder problemen werd de bestelling aangepast. De moswand hangt inmiddels en hij is super, zowel qua looks als qua akoestiek. Van harte aanbevolen!

Koen Hendrickx